Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oznámení České biskupské konference a vyjádření našeho otce biskupa Stanislava Přibyla k mimořádné sbírce příští neděli 29. září 2024

Bratři a sestry, Česká biskupská konference reaguje na ničivé povodně, které zasáhly během posledních dnů značné území České republiky a ve spolupráci s Charitou ČR vyhlašuje na neděli 29. září 2024 mimořádnou kostelní sbírku. Celý výtěžek sbírky bude prostřednictvím Charity ČR rozdělen na humanitární pomoc lidem v oblastech zasažených povodněmi.

Děkujeme všem, kteří s velkým nasazením bojovali s vodou o záchranu lidských životů a minimalizaci škod. Přestože záběry povodní časem zmizí z obrazovek, následky zůstávají a náprava škod potrvá velmi dlouho. Prosíme tedy o solidaritu se všemi, kterým povodeň bolestným způsobem vstoupila do života.

Všem dárcům děkujeme Čeští a moravští biskupové.

Náš otec biskup Stanislav Přibyl k tomu píše:

Žádám duchovní správce našich farností, aby tuto neděli oznámili v ohláškách věřícím, že budou mít možnost zapojit se do přímé pomoci bližním postiženým velkou vodou. A to díky kostelní sbírce, která se uskuteční příští neděli (29. září 2024), jak to avizovala celá Česká biskupská konference.

Výtěžek rozdělí Charita ČR na humanitární pomoc lidem v oblastech zasažených povodněmi. Prosím všechny věřící o štědrost a ochotu se tímto způsobem přidat k neúnavné, příkladné a profesionální práci naší Charity v pomoci lidem zasaženým velkou vodou. Tuto službu vykonává také naším jménem – a já to velmi cením. Prosím také, abyste se ke mně připojili i v modlitbě za ty, které toto extrémní počasí připravilo o život, zdraví či majetek.

V modlitbě a s požehnáním Váš + biskup Stanislav Přibyl.